Snabblån

Snabblån

Snabblån är ofta mindre blancolån framtagna för att göra det enkelt att ansöka om lån och med en väldigt snabb svarstid. Hos flera långivare likställs snabblån med smslån medan det hos andra är två skilda produkter.

En gemensam nämnare för både snabblån och smslån är att det är lån utan säkerhet, du kan ofta ansöka med mobiltelefonen (app, sms, hemsida) och det går fort att få ansökan godkänd. I många fall betalas då pengarna även ut direkt vilket gör det möjligt att få pengarna på kontot väldigt snabbt.

Det är inte ovanligt att många långivare erbjuder kreditkonton idag som snabblån. Ett praktiskt sätt att vara förberedd på oförutsägbara situationer där man snabbt kan behöva låna pengar. Kreditkonton har fördelen att du redan gjort ansökan på förhand och är godkänd så när du behöver pengar så betalas de ut direkt när som helst på dygnet.

En ofta gemensam nämnare för snabblån är att de inte bara går snabbt att ansöka och få utbetalt, de ska ofta betalas tillbaka på ganska kort tid med. Det är inte ovanligt med 30-90 dagar i betalningsperiod. I vissa fall finns möjlighet till att förlänga lånet och hos vissa långivare kan man lägga upp längre återbetalningstid än så.

Låna på fredagar, lördagar och helgdagar

Snabblån på helgenAtt kunna låna pengar på helgen är något som många börjat uppskatta då det ofta är helgen innan löning som problem kan uppstå där man akut behöver pengar i väntan på att lönen ska komma.

Snabblån har givetvis blivit en stor del i denna marknad då den typen av lån är exakt det som eftersökes. Det ska helt enkelt gå snabbt och enkelt att både ansöka om lånet och att få lånet utbetalt till sitt bankkonto. Det finns idag en stor uppsjö av långivare som erbjuder snabblån som kan betalas ut direkt på helgen.

För att kunna låna pengar på helgen krävs det att vissa aspekter uppfylls. Dels krävs det att långivaren har öppet när du ansöker då alla ansökningar måste genomgå en manuell granskning. Även om detta ofta bara tar några minuter för en handläggare att titta på för att godkänna eller neka ansökan så krävs det att långivaren har öppet. Eftersom helglån blivit en stor efterfrågan har därför flera långivare av snabblån bra öppettider både på fredagar, lördagar och söndagar.

En annan avgörande faktor är att långivaren kan göra direkta utbetalningar till ditt bankkonto. Det krävs alltså att långivaren själv har konto i samma bank som du och kan betala ut. Alla långivare erbjuder inte direkt utbetalning till alla banker. En del aktörer erbjuder det till alla stora banker medan andra endast erbjuder direkt utbetalning till en eller två banker.

Så fungerar snabblån i praktiken

I stora drag fungerar snabblån lika dant oavsett vilken långivare du vänder dig till. Processen i sig är alltså sig lik men det kan vara mindre skillnader i hur man legitimerar sig, vad som krävs och genom vilket medium man ansöker om lån.

Vanligtvis börjar du med att ansöka om hur mycket pengar du vill låna och över hur lång tid. I denna process får du registrera ett konto och när alla steg är slutförda så kommer en handläggare att titta på din ansökan. Under öppettider brukar detta normalt sätt gå väldigt fort men skulle det råda hög belastning kan du få vänta lite på svar. Om din ansökan godkänns så kommer du få utbetalt beloppet som du ansökt direkt till ditt bankkonto. Beroende på vilken bank du har kan det ta allt ifrån några minuter till nästa vardag innan pengarna når ditt konto.

Om du vill öppna ett kreditkonto är processen sig lik också. Du ansöker om ett konto, fyller i kreditgräns för ditt konto och efter att din ansökan har behandlats så öppnas i så fall ett kreditkonto som du kan använda. När du sedan behöver pengar kan du ta ut det från ditt kreditkonto.

Kommentarer är stängda