Samla skulder & krediter

Något som snabbt kan bli väldigt dyrt är om man har väldigt många skulder och krediter på olika ställen. Små krediter har en tendens att inte vara de mest förmånliga alternativen och även om man såklart kan klara av en sådan kredit så blir det snabbt onödigt kostsamt om man har väldigt många olika. Det är av denna anledning som möjligheten att samla små krediter och lån i ett större och mer förmånligt privatlån.

Denna typ av lån brukar kallas för samlingslån och är egentligen ett helt vanligt privatlån med där syftet med lånesumman som betalas ut är att betala av andra krediter och lån. Om du t.ex. har flera snabblån och smslån, avbetalning på resor samt heminredning som alla är utspridda över olika krediter så är det smart att samla allting i ett samlingslån.

Orsaken till att flera små krediter är direkt dyrt är inte bara räntan som brukar vara något högre utan alla små avgifter som nästan alltid tillkommer. Här inkluderas den typiska aviavgiften och dyra förseningsavgifter.

Det är mycket lättare att hålla koll på amorteringen för ett större privatlån som man kan lägga upp med autogiro om man så vill än att behöva betala och hålla koll på 5-10 mindre krediter som alla är upplagda över olika lång tid och med betaldatum på olika datum i månaden. En del av dem kanske skickas per post hem till dig medan andra kommer som e-post till din e-mail. Om du vet med dig att du har många små lån så bör du överväga att samla snabblån i ett samlingslån för att slippa dyra utgifter.

Låneförmedlare kan hjälpa dig

Låneförmedlare kan vara ett praktiskt sätt att låta bankerna slåss om dig som kund genom att försöka ge dig den bästa räntan. Låneförmedlarna ställer helt enkelt bankerna mot varandra och där du har möjlighet att välja det alternativ som är bäst.

Låneförmedlare kan även hjälpa dig att samla lån och krediter. Normalt sätt finns detta att ange i samband med ansökan där du kan ange hur stor del av lånet du vill använda för att betala andra lån och krediter.

En stor fördel med att använda låneförmedlare är att du kan få erbjudanden om privatlån / samlingslån från flera banker och långivare utan att mer än en kreditupplysning görs. Om du är intresserad av att hitta en bra låneförmedlare och läsa mer om hur det fungerar så bör du ta en titt på denna sida.

Inte säkert du kan få lån

Även om möjligheten att samla alla lån och krediter du har i ett enda stort lån och även om du vet med dig att du fixar att hantera din ekonomi bara du får till det här samlingslånet så är det tyvärr ingen garanti för att du kommer bli godkänd för ett.

Om du har skulder som fallit till Kronofogden så har du inte bara lyckats få betalningsanmärkning utan även fått ett skuld hos myndigheten som bedriver indrivning av skulder. I detta läget är det i praktiken omöjligt att få ett lån över huvud taget. Ett samlingslån som samlar t.ex. flera snabblån kommer ofta vara en ganska stor kredit och därför blir det svårt.

I praktiken innebär detta att du måste börja dra i detta innan din skuld hamnar hos Kronfogden. Detta är kritiskt för att lyckas få till ett samlingslån som kan rädda din ekonomi. Om du har en skuld som hamnat hos Kronofogden så måste du göra allt du kan för att betala av denna skulden så snabbt som möjligt. Sälj din TV om du måste.

En skuld kan nämligen sekretessbeläggas om den betalas av och där inte finns mer. Om du lyckas med det så kan du möjligtvis ansöka och bli godkänd till ett privatlån för att samla övriga krediter efter det.

Kommentarer är stängda