Låneförmedlare

Att jämföra privatlån är ingen lätt uppgift och det krävs att varje bank ger dig ett individuellt svar på din förfrågan om att låna pengar. Det erbjudande som du får är personligt baserat på din kreditvärdighet och därför skiljer det sig från person till person. Detta gör att det blir svårt att jämföra privatlån online utan att ta hjälp av en låneförmedlare.

En låneförmedlare jobbar genom att jämföra bankerna åt dig baserat på din kreditvärdighet. Fördelarna med att använda en låneförmedlare är många men dels slipper du kontakta alla banker själv och dels görs endast en kreditupplysning genom UC vilket är mycket viktigt i sammanhanget.

Det är kostnadsfritt att använda sig av en låneförmedlare och det som händer är att de gör en kreditupplysning, skickar med informationen till alla banker och låter dem svara på vilken ränta de kan ge dig. Låneförmedlaren presenterar sedan detta för dig så du kan välja det alternativ som gav bäst ränta på lånet.

Exempel på låneförmedlare

lendo Lendo
Lendo är kanske den mest kända låneförmedlaren i Sverige med ett starkt varumärke och väl fungerande tjänst. De jämför ett stort antal banker åt dig.
AXO Finans AXO Finans
AXO Finans är en annan låneförmedlare som är populär och väldigt bra. Ett intressant alternativ som är väl värt att prova och som fått väldigt bra omdöme.

Fördelarna med låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare har många fördelar jämfört med att själv försöka sig på samma sak.

Du gör din låneansökan hos låneförmedlaren och de står sedan för allt arbete och kan ganska snabbt presentera låneerbjudanden från ett 20-tal svenska banker och långivare. Dessa erbjudanden är helt baserat på dig personligen och efter din kreditvärdighet.

Det är låneförmedlaren som gör kreditupplysningen hos UC och som sedan skickar med en kopia till alla banker, något du godkänt i villkoren i samband med låneansökan. Detta är dock en enorm fördel då du inte vill göra många kreditupplysningar på kort tid.

UC (Upplysningscentralen) som är det mest populära kreditupplysningsföretag i Sverige spara nämligen alla förfrågningar som kommer in och man kan se bakåt vem som gjort den och när. Så om du skulle kontakta t.ex. 5 banker själv så kommer den sista banken du kontaktar att se att 4 andra kreditupplysningar gjorts på dig nyligen och av andra banker, något som kommer få dem att dra öronen åt sig.

Med en låneförmedlare så sköter dem istället allt åt dig och du slipper att mer än en kreditupplysnings görs. Samtidigt får bankerna slåss om dig som kund genom att försöka ge det bästa budet (bäst ränta) på privatlån.

Den enda nackdelen man kan argumentera för är att låneförmedlaren kommer vilja ha betalt av den banken som du väljer att låna pengar ifrån och att detta på sin tur skulle göra att banken ger dig lite högre ränta jämfört med om du skulle vänt dig till dem själv.

För vissa personer med bra kreditvärdighet och bra förhandlingsförmåga så kanske det är bättre att vända sig till sin egna bank och försöka få till en bra deal där. Men för de flesta är det ändå så att bankerna kommer vilja tjäna pengar på dig och även om de måste dela med sig lite till låneförmedlaren är de villiga att göra det. Det blir alltså ändå en slags kamp om dig som kund och det går inte att bortse från.

För snabblån och andra småkrediter behövs inte en låneförmedlare då långt ifrån alla långivare sätter personlig ränta på dessa krediter även om det kan förekomma.

Kommentarer är stängda