Kreditkonton

Kreditkonton har blivit ett populärt sätt att låna pengar och ska inte förväxlas med ett kreditkort som t.ex. VISA och Mastercard. Däremot är de båda ett sätt att handla på kredit men fungerar på helt olika sätt.

Ett kreditkonto låter dig upp ett virtuellt lånekonto som har en max kreditgräns som du har ansökt om, t.ex. 15 000 kronor. Om en situation uppstår där du behöver pengar så kan du snabbt låna pengar från kreditkontot och få direkt utbetalning då du redan gjort alla förberedelser för att bli godkänd.

Ett kreditkonto är oftast gratis att öppna och det är först när du tar ut pengar som det brukar kosta något. Däremot ingår det ofta ett uttag direkt när man ansöker om det hos vissa långivare, vilket gör att du automatiskt lånar pengar första gången.

Du kan låna upp hela den kreditgräns som du blivit godkänd för och kan göra flera uttag om du skulle behöva det. Om du har 5 000 kronor i kreditgräns och tar ut 2 000 kronor en helg så kan du nästa helg, nästa dag eller t.o.m. samma dag ta ut ytterligare 3 000 kronor.

Vad krävs för att få ett kreditkonto?

Kraven för att få kreditkonto är ofta väldigt likt de krav som ställs på snabblån och på många sätt är kreditkonton en typ av snabblån där man bara gjort nödvändiga förberedelser.

Man kan säga att de generella kraven är att du ska vara myndig, ha en fast inkomst, inga skulder hos Kronofogden och vara skriven i Sverige. Sen kan det finnas ytterligare krav och mindre skillnader förekommer mellan långivarna.

Vad är fördelen med kreditkonto?

Du betalar bara för de pengarna som du flyttar från kreditkontot till ditt bankkonto. Du har på förhand redan genomgått en ansökan där kreditupplysning gjort vilket gör att du slipper den processen när du väl ska ta ut pengarna. Detta gör att du kan ta ut pengarna när du vill oavsett om långivaren har öppet eller inte.

Om du är reser i andra tidszoner, festar eller på annat sätt kan behöva pengar väldigt fort oavsett när på dygnet så är ett kreditkonto väldigt smidigt alternativ.

Kommentarer är stängda