Jämför Långivare

Att låna pengar med privatlån innebär ofta att det är en större summa pengar man är ute efter att ta ett lån på jämfört med smslån som ofta är mindre lån. Att jämför privatlån och långivarna är kritiskt för att kunna hitta det lån som har lägst och bäst ränta.

Den effektiva räntan på privatlån sätts oftast individuellt efter låntagarens kreditvärdighet. Ju bättre ekonomisk situation man har ju lägre ränta kan man således förvänta sig att få på lånet. Detta kan även vara svårt att jämföra och därför lockas många av att vända sig till låneförmedlare för att få hjälp att hitta de bästa lånen.

Jämföra lån på bästa sätt

För att jämföra lån är effektiv ränta något som oftast är väldigt bra att titta på. Den effektiva räntan visar kostnaden över tid inklusive ränta och andra avgifter för att återspegla en så korrekt kostnad i förhållande till den summa du önskar att låna.

För privatlån kan som sagt låneförmedlare ofta hjälpa en att hitta den bästa ränta på privatlån men de jämför inte heller alla långivare och är du intresserad av andra låneformer som snabblån och kreditkonto så fungerar dem mycket sämre. Då kan det vara bättre att besöka en sida som t.ex. cashloans.se där du kan hitta långivare efter låneform och på så sätt få en mycket mer komplett bild av vilka alternativ du som låntagare faktiskt har.

Olika lån jämförs olika enkelt

Ett privatlån sätts alltid räntan individuellt och det större bankerna följer ofta mallar för att kunna bestämma vilken ränta du får på lånet. Dessa lån är svåra att förhandla om även om det ibland går om man befinner sig hos sin egen bank. Snabblån och smslån är mer sällan individuellt satta utan här är det inte ovanligt att alla får samma ränta och avgifter. När det kommer till bolån finns det dock väldigt bra möjligheter att förhandla och här bör man även snappa upp tips för att kunna förhandla till sig en ränta som ligger under de listpriser som bankerna har.

Det är inte enkelt att jämföra lån och man bör vara medveten om att ett privatlån jämförs lättast på ett sätt medan snabblån och bolån jämförs bäst på helt andra sätt. Med snabblån kan det ofta vara kringliggande tjänster och enkelheten som har störst betydelse medan ett privatlån som man vill ha väldigt lång tid så blir det viktigt att jämföra alternativen för att få en bra ränta så inte lånet kostar onödigt mycket.

Medsökande förändrar mycket

Om du vill få så bra lån som möjligt så kan du förbättra din möjlighet att dels bli godkänd för ett lån men även sänka räntan avsevärt genom att ha en medsökande på låneansökan.

En medsökande innebär att man är två som lånar pengar och att båda är betalningsskyldiga för att hela lånet återbetalas. Det innebär att båda bär lika stort ansvar och om den ena inte kan betala så faller det automatiskt på den andra personen att betala och amortera på lånet.

Att vara medsökande till ett privatlån kan alltså ge väldigt stora fördelar om det görs rätt men det kan även innebära nackdelar så det finns en hel del att tänka på kring detta.

Problemet kan t.ex. uppstå om man lånar pengar till att köpa en bil och ett år senare när lånet bara är delvis återbetalt så separerar man på ett mindre snyggt sätt och då står båda parter som ansvariga lånet återbetalas men endast en person står som ägare för bilen. Personer som äger bilen har normalt sätt rätt till hela om man inte varit gift medan båda ska dela 50% på lånet som är kvar. Med andra ord kan den person som inte står som ägare på bilen bli en stor ekonomisk förlorare på det hela.

Att ansöka om ett gemensamt lån och vara medsökande bör därför göras efter att man noggrant tänkt igenom situationen. För att hjälpa sitt barn kan man ofta ställa upp som medsökande och som par låna till resa eller renovering för en bostad båda äger är också tänkbara bra alternativ.

Om du vill jämföra privatlån på bästa sätt bör ansökan vara gjord med den du vill ha som medsökande. Det är inte säkert att de alternativ du fått som billigast utan medsökande är samma självklara alternativ om du har medsökande.

Kommentarer är stängda