Helglån – Låna pengar på helgen

Låna pengar på helgen är en efterfrågan som vuxit fram mer och mer. Egentligen kan man tycka att det är konstigt att någon sådan lösning inte slagit igenom förrän på senare år då efterfrågan säkert funnits där väldigt länge – men nu finns helglån!

Idag tillhandahåller både lånegivare av smslån och snabblån möjligheter att låna pengar på helgen och få det utbetalt direkt på sitt bankkonto. Perfekt för dig som hamnar i en knivig situation under helgen och behöver pengar direkt och det är alltså detta som går under samlingsnamnet helglån.

Det man måste vara noga med om man vill kunna låna på helgen är att ansöka hos en långivare som kan göra direkta utbetalningar till ditt bankkonto. Om du t.ex. har ett bankkonto hos Swedbank men långivaren endast erbjuder direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken så kommer du få vänta till nästkommande vardag innan pengarna hittar in på ditt konto.

Hitta bästa helglånet för dig

Det är viktigt att jämföra lån oavsett vad det är man önskar att låna pengar till. Helglån är lite extra speciellt då du antagligen vill få ut pengar direkt och inte vänta till nästkommande vardag. Det är lite det som är hela poängen.

Vi går på denna sida igenom mer i detalj vad det är som krävs för att få ta ett snabblån på helgen och hur du går tillväga för att vara så säker som möjligt på att pengarna betalas ut direkt där t.ex. olika banker och öppettider spelar roll.

Men förutom att få ut pengarna direkt bör man jämföra helglån så man kan hitta det som faktiskt har lägst ränta och är passar just dig bäst. På så sätt minskar risken att du i efterhand blir missnöjd och att du slipper betala mer än vad du behöver för lånet.

Svenska bankkontor har normalt sett inte öppet på helgen och transaktioner bortom bankens gränsen går först iväg mot nästkommande vardag. Även om Swedbank började ha helgöppet på sitt bankkontor i några av Sveriges större städer så gäller samma sak där som vid Internetbanken. Överföring mellan bankkonton hos banken sker direkt men tar till tidigast nästa vardag för att nå andra banker.

Långivarens öppettider styr

En annan aspekt värd att nämna och som egentligen inte skiljer sig från vanliga snabblån och smslån är att långivaren måste ha öppet under tiden. Finansinspektionen kontrollerar i Sverige vem som får lov att bedriva utlåning av pengar till privatpersoner. Som företag kan du ansöka om tillstånd men måste då också leva upp till de krav som ställs på långivare. Detta är en trygghet för dig som konsument men det innebär också att långivaren måste ha öppet.

Olika långivare har olika bra öppettider och om du vill kunna få pengarna direkt så måste de ha öppet då det krävs att alla ansökningar som görs för lån granskas och godkänns av en handläggare. Ett sätt att komma runt detta lite är att erbjuda kreditkonton men då måste du på förhand ha vetat om att du skulle hamna i en krissituation där du behöver låna pengar. Men eftersom du då på förhand redan beviljats så kan du låna mitt i natten om du önskar.

Som tur är finns det långivare som har öppet ganska länge in på fredagskvällen och långa stunder på lördagen. Så oavsett när på helgen du behöver låna så bör det inte vara ett problem.

Utbetalning direkt på helgen

Förutsatt att långivaren har öppet och att du ansöker hos en långivare som erbjuder direkt utbetalning till just din bank så kommer själva utbetalning gå väldigt fort efter att din ansökan blivit godkänd. Det är inte ovanligt att det endast tar några minuter och i de flesta fall har du pengarna inom 30 minuter.

Handläggningstiden för att godkänna och bevilja dig för ett lån brukar heller inte ta lång tid men det kan tillfälligt uppstå högt tryck vilket gör att handläggningstiden blir lite längre än normalt. Om inom 5 minuter är normalt så kan det i extrema fall röra sig om tider upp till 30 minuter. Längre handläggningstider än så kan givetvis förekomma men det hör inte till vanligheterna.

Det kan vara värt att tänka på handläggningstiden om du ska söka lån på helgen. Vänta inte till fem minuter innan långivaren stänger om du kan ansöka tidigare. Försök i alla fall vara ute en timme i förväg så du är mer säker på att de hinner bearbeta din ansökan om ett snabbt lån.

Kommentarer är stängda