Direkt utbetalning av smslån

En av de stora fördelarna med smslån och snabblån är att man ska kunna få pengar väldigt fort till sitt konto. Tar man bort denna fördel så försvinner snabbt en av de stora anledningarna till varför lånen blivit så populära. Att kunna få direkt utbetalning av pengarna till sitt bankkonto är därför en viktig faktor.

För att kunna få direkt utbetalning av smslån eller snabblån så krävs det såklart att du uppfyller alla de krav som ställs på dig som låntagare för att kunna få ett lån, men du behöver även ansöka om lånet medan långivaren har öppet och de måste kunna erbjuda direkt utbetalning till din bank.

Om din ansökan blir godkänd och de andra villkoren stämmer så kommer du förmodligen ha pengarna på ditt bankkonto redan inom några minuter. Ibland kan det ta längre tid men det är ovanligt att det tar över en timme för pengarna att nå bankkontot.

Just långivarens öppettider varierar kanske mest mellan olika aktörer. En del har inte alls öppet på helgen medan andra kan ha öppet långt in på fredags- och lördagskvällar. Om du vill läsa mer om lån på helgen så går vi in på det här.

Krav för att få direkt utbetalning

För att kunna låna pengar krävs det att du uppfyller vissa krav. Exakt hur dessa kraven ser ut varierar mellan olika långivare så du bara för en inte godkänner dig så innebär det inte att någon annan inte kommer göra det heller.

Finansinspektionen kontrollerar svenska marknaden för ekonomi och det ställer krav på långivare att dels göra en kreditupplysning och göra en bedömning där det är rimligt att du som låntagare ska kunna betala tillbaka lånet. Om du t.ex. är hårt skuldsatt med obetalda skulder hos Kronofogden så kommer det inte gå att låna pengar då inte ens de med minst krav kommer kunna argumentera för att din situation klarar av att belånas mer.

Typiska krav för att få låna pengar med snabblån och smslån är:

  • Minst 18 år gammal (ibland krävs 20 år)
  • Någon form av fast inkomst (CSN kan räcka hos vissa)
  • Folkbokförd i Sverige med svensk adress
  • Svenskt bankkonto att betala ut pengar till
  • Vara skuldfri hos Kronofogden

Lägg märke till att betalningsanmärkningar inte är något som sätter stopp för att du ska få lov att låna pengar och direkt få utbetalt till ditt konto. Betalningsanmärkningar kan man få av misstag eller i tillfälligt hårt pressade situationer. Det betyder inte att du idag inte är lämplig mottagare av att få ett smslån eller annat blancolån.

Du kan alltså ha flera tidigare betalningsanmärkningar men om du betalt av de skulderna som kommit till Kronofogden, har fast inkomst o.s.v. så finns det en bra chans att du kan bli godkänd för ett lån ändå.

Största bankerna går bra

Om du vill få direkt utbetalning till ditt bankkonto genom ett smslån eller snabblån så kommer det fungera bra hos de största svenska bankerna. Mindre banker sett till andelar på den svenska marknaden kan bli mer problematiskt då det inte är säkert att långivaren har något konto hos den banken.

Banker där du kan få direkt utbetalning till är bl.a. :

  • Nordea
  • Handelsbanken
  • Swedbank
  • SEB

Det är viktigt att tänka på att inom Swedbank finns det en enormt stor mängd lokala Sparbanker runt om i Sverige och eftersom de använder samma banksystem och är en del av Swedbank kan du få direkt utbetalt till dessa också förutsatt att långivaren betalar ut direkt till Swedbank.

Kommentarer är stängda